Author Topic: [Hermu] NOVATION Impulse 49/61  (Read 30256 times)

Offline smasha

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: [Hermu] NOVATION Impulse 49/61
« Reply #45 on: June 16, 2021, 12:09:42 PM »
That is a combination of preset definitions (which you can change... well, with some effort ;) ) and Cakewalk long existing definitions (from Sonar, but still in CbB).

In the preset from the first post in this thread Fader 9 is controlling the first WAI Main (hardware) channel. By default, that will be left channel of the first pair of outputs of your audio interface. By default, hardware outputs are not linked in Cakewalk (there is an icon to link them), so the right channel stay untouched.

Usually Cakewalk users are not touching hardware outputs in projects, leaving them at 0dB. For the purpose of "Master" volume people use a Bus named "Master". AZ Controller supports "named strips", so the preset can be changed to control the bus "Master". But the author of this particular preset has decided to control hardware output (probably he link them). Everyone is free to have own approach  8)

Aaah,I get you.
TY for the quick replay.

So I need to create a new software Master bus and assign split left and right channels to that bus as Channel 9 is controlling the hardware master bus.

I have an old E-MU 1212m card.
I can create an extra asio channel strip in the E-MU Patchmix and make a master bus from that.
Will the AZslow channel 9 recognise the new master bus or do I need to do some fiddling under the hood?

Offline azslow3

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1449
Re: [Hermu] NOVATION Impulse 49/61
« Reply #46 on: June 16, 2021, 02:51:51 PM »
The simplest you can do is just press "Lock" button in the Main section, to lock left and right channel of E-MU output. Fader 9 continue control just left one, but since they are locked it will work as expected.

If you go "Master" bus approach, the preset has to be modified. You don't need any new strips, just create a new bus "Master", move it to the first position (in the Track view) and assign its output to your usual hardware output. Everything else should be routed to that bus.
Open AZ Controller GUI, click on "Logic" tab, select "_fFaderPar(_Ch)" in the Logic Control section, click on "_Ch:9 - WAI Master Volume" action in the list, in the Action configuration section change "Master" to "Bus" and "<First in WAI>" to "<First>".

If you don't want "Master" bus always in the first position... Click on "Options" Tab, in "Software States" section select "<New set>" (in the first drop box), type "_BusName" in the input bos right of it, press "Save". Modify "Default" in the input box to "Master" and press "Save" again. Return to the "Logic" tab and change "<First>" to "_BusName". "Master" will appear on the right (since that is the only choice).

Offline smasha

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: [Hermu] NOVATION Impulse 49/61
« Reply #47 on: June 16, 2021, 04:14:25 PM »
You are a legend TY.

I tried the first approach ,I did not need to add a Master Bus in the track view,the master Bus is first in my console view but changing those parameters fixed the pan and balance issues.

Thank you very much.